Etiquetes

, , , ,

La noia mira el rellotge. Fa tard, pensa. Entra al vestíbul, agafa un programa de mà i torna a sortir. Per fi, el veu venir de lluny, atrafegat, com creua el carrer i es planta davant d’ella i li demana perdó. Entrem, va. Donen les entrades a l’acomodador, un home més aviat eixut que els acompanya fins a les seves localitats, 24 i 26 A. Després de plegar amb cura la jaqueta, la noia obre el programa i comença a llegir:

“Després de l’èxit de ‘L’estatut’ i ‘El lema de la mani’, amb més de sis milions d’espectadors cadascuna, Els Autonomistes us presenten la seva última creació: ‘La pregunta’. L’acció se situa als passadissos del Parlament, lloc on es produeixen una sèrie de diàlegs ditiràmbics, cops de porta i situacions delirants que faran les delícies i despertaran les riallades dels espectadors. La companyia de més llarga trajectòria de l’escena catalana aconsegueix un cop més actualitzar el teatre de vodevil amb un repartiment de primera categoria, encapçalat per un monstre del gènere, Antoni Duran i Lleida, i el duet humorístic format per Joan Herrera i Dolors Camats, estrelles de nova fornada que substitueixen en aquesta ocasió el malaguanyat Pere Navarro. La mà del director Artur Mas, ajudat pel dramaturg José Antich, es farà notar en el ritme de l’actuació, desenfrenada, i en el guió, funambulesc, que conduirà l’espectador per una corda fluixa fins el desenllaç final.

Al cap de més de trenta-cinc anys de la seva fundació, Els Autonomistes han anunciat que aquesta serà molt probablement la seva última producció. El públic recordarà per molts anys el seu estil inconfusible, present en totes les seves creacions, entre les quals destaquen ‘El pacte del Majèstic’, ‘Menja’t la Loapa’ i ‘Pacte fiscal: el musical’. De fet, alguns dels seus actors ja han decidit retirar-se rere les bambolines per dirigir les seves pròpies obres en solitari. Així, el duet Herrera-Camats prepara el drama ‘La vida és federal’ i Antoni Duran i Lleida farà una gira per Espanya amb el seu monòleg ‘Mis años en el Palace’. Amb tot, esperem que gaudiu de ‘La pregunta’, un sainet amb regust de comiat”.

– Fa bona pinta o què?- li pregunta ell.

S’enfosqueixen els llums lentament i la noia respon: Tshhh, que comença…

Anuncis